Eet ze minimaal 1 keer per week
Je hebt ze in verschillende vormen, kleuren en smaken. Ze zijn relatief goedkoop, duurzaam, een goede vleesvervanger en bovenal heel erg gezond. Daarom het advies: eet minimaal 1 keer per week peulvruchten.
Vlees is die dag dan niet meer nodig.
Wat zijn peulvruchten
Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel zoals
- doperwten, peulen, snijbonen, sperziebonen, tuinbonen
- bruine/witte bonen, kapucijners, linzen, kidneybonen en spliterwten
- alfalfa, kikkererwten, taugé
- sojabonen, sojadrink, sojameel, sojasaus en tempé en tofu
Peulvruchten zijn gezond
- rijk aan eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium en fosfor
- verlagen je LDL-cholesterol (slecht cholesterol) en vermindert kans op hart en vaatziekten
- vezels in bonen en linzen verbeteren de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2, hebben goede
invloed op de stoelgang en geven een vol gevoel - peulvruchten bevatten weinig calorieën.