Asante Care logo Wanda Meening

VOEDINGSDESKUNDIGE | GEWICHTSCONSULENT | VOEDINGSCOACH

Praktijk voor gewichtsbeheersing en beweegadvies

Gezonde keuzes stimuleren

Van steeds meer mensen hoor ik dat ze niet meer weten wat gezonde voeding is. Vandaag zei iemand dat hij een andere keuze wil maken voor zijn gezondheid. Dit vind ik fantastisch om te horen. Over de keuze die iemand maakt ga ik niet in discussie, maar waar ik wel over in gesprek wil gaan, is de uitdaging waarvoor iemand komt te staan. Ik kijk mee in mogelijkheden, wat kan wél en wanneer deze in te zetten.

Ik heb het over een gezonde leefstijl, want onze nieuwe regering wil meer aandacht voor een gezonde leefstijl, met nadruk op sport, voeding en bewegen. Gezonde keuzes moeten gestimuleerd worden en ongezonde keuzes worden ontmoedigd, zonder mensen in hun vrijheid te beperken. Verder wil de nieuwe regering ook meer investeren in het terugdringen van obesitas, zowel bij volwassenen als kinderen. Ook duurzame voeding krijgt aandacht in het coalitieakkoord. Zo wil de nieuwe regering dat het aanbod in supermarkten duurzaam en diervriendelijk wordt.
Om bewuste keuzes te stimuleren komt er een vermelding op het etiket voor in Nederland geproduceerd voedsel.

Ik werk vanuit een vernieuwende kijk op eten en bewegen en draag een steentje bij om de samenleving bewust gezonder te maken.