Asante Care logo Wanda Meening

VOEDINGSDESKUNDIGE | GEWICHTSCONSULENT | VOEDINGSCOACH

Praktijk voor gewichtsbeheersing en beweegadvies

6 tips voor in het dagelijks leven

Pas deze tips elke dag toe. Je gaat je fitter, gezonder en gelukkiger voelen!

Gezonde voeding
De basisregel voor een gezonde leefstijl is gezonde voeding. Kies voor pure en verse voedingsmiddelen met de juiste voedingswaarden in plaats van ongezonde bewerkte voedingsproducten die enkel vullen en niet voeden. Eet zoveel mogelijk plantaardige onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, zaden, pitten en peulvruchten. Eet gevarieerd zodat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt.

Sport en beweging
Voldoende beweging draagt bij aan een gezond lichaamsgewicht en vermindert de kans op verschillende lichamelijke aandoeningen. Door sport en beweging vindt er toename plaats van verschillende neurotransmitters, zoals endorfine, dopamine en serotonine. Die zorgen onder andere voor een beter humeur, geluksgevoel en minder stress.
Kies een manier van bewegen die bij je past en waar je plezier in hebt. Of meld je aan bij een sportschool, zodat je meer structuur krijgt in je leven.

Ga de natuur in
Wandelen in de natuur levert veel voordelen op. Frisse lucht is goed en in de buitenlicht doe je extra vitamine D op wat bijdraagt aan sterke botten en verbetering van het immuunsysteem. Daarnaast zorgt frisse lucht voor positieve energie en helpt het je eetlust en slaap te bevorderen.

Zorg op tijd voor ontspanning en balans
Voor de één is een wandeling in de natuur ontspannend, terwijl de ander het liefst een boek leest of naar de sauna gaat. Ook meditatie zorgt voor een betere connectie tussen het lichaam en de geest.

Blijf jezelf uitdagen
Voor gezonde hersenen is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te slapen. Om je geheugen op peil te houden is het goed om nieuwe dingen te blijven leren. Je versterkt hiermee je hersendelen die van belang zijn voor het verwerken van informatie en het verbetert de communicatie tussen belangrijke hersengebieden.

Plezier maken
Door plezier te maken maakt je lichaam net als bij sport en beweging verschillende neurotransmitters aan die zorgen voor een geluksgevoel en die je algehele gemoedstoestand positief beïnvloeden.