Asante Care logo Wanda Meening

VOEDINGSDESKUNDIGE | GEWICHTSCONSULENT | VOEDINGSCOACH

Praktijk voor gewichtsbeheersing en beweegadvies

Je mindset in een positieve modus

Hier ligt met name de focus op het intrinsiek motiveren. Als je intrinsiek gemotiveerd bent, doe je iets omdat je het graag wilt, niet omdat een ander zegt dit te doen. Hiermee kan ik tot de kern van het probleem komen, want dán vindt er pas verandering plaats. Het veranderen van de leefstijl is voor veel mensen moeilijk. Het vraagt om aanpassingen in je gewoontes en die blijken vaak lastig te doorbreken. Je eigen motivatie, eerlijk zijn en inzet zijn dan ook de sleutel tot succes.

In je leven komen zaken op je pad die je niet altijd kunt plannen, maar hoe je er vervolgens mee omgaat, bepaalt het effect van die gebeurtenis. Het gaat om je mindset in een positieve modus te krijgen, want je lichaam is tenslotte jouw meest waardevolle bezit.

Zuinig zijn op je lichaam, kan door gezonde voeding en voldoende te bewegen. Het is goed om per dag te wandelen of te sporten. Hiervoor zijn beweegrichtlijnen opgesteld hoeveel tijd je op een dag op zijn minst zou moeten bewegen of te sporten. Inspanning kan ook ontspanning zijn, want door regelmatig te bewegen zorg je ervoor dat je stress kunt verwerken en dat de spanning uit je lichaam verdwijnt. Sta bewust stil bij hoe je je voelt en negeer de signalen van je lichaam niet. Ga op zoek naar de oorzaken en neem maatregelen. Pak ook bewust tijd voor jezelf, door te ontspannen krijgt je lichaam weer energie. Wissel ontspanning dan ook af met inspanning.