Asante Care logo Wanda Meening

VOEDINGSDESKUNDIGE | GEWICHTSCONSULENT | VOEDINGSCOACH

Praktijk voor gewichtsbeheersing en beweegadvies

Vier je successen!

Ik zal er niet om heen draaien: het is lastig om afvallen vol te houden.
Het is niet makkelijk om op lange termijn gemotiveerd te blijven, gezond te eten en voldoende te bewegen. Juist dan is het belangrijk om je successen te vieren! Je hebt niet alleen succes als jij je streefgewicht hebt bereikt, maar er zijn genoeg successen die je onderweg naar je doel tegen komt.

Focus altijd op het positieve en realistische doelen, want het draait niet alleen om het einddoel. Wees eerlijk naar jezelf en stel haalbare doelen op. Doelen die je niet alleen kunt halen, maar ook je leven lang kunt volhouden. Wanneer je doelen niet haalbaar zijn, werkt dat alleen maar averechts. Je ondervindt dan gevoelens van frustratie en je haakt af.

Ik stel met jou de korte- en lange termijndoelen samen. Ik bied je een voedingstraject aan en help je op weg de eigen regie te pakken.

Wat mij is opgevallen, dat de meeste mensen minder gefocust zijn op de kleine successen. Als je je motivatie voor het afvallen wil behouden is het belangrijk om ook de kleine successen te vieren. Met een kleine fout kunnen cliënten vaak dagen of weken mee in het hoofd rondlopen, maar hun kleine overwinningen zijn ze al snel vergeten.

Deel je successen met iemand die je begrijpt. Zorg altijd dat je een lichtpunt aan de horizon blijf zien, zodat je weet waarvoor je het doet.
De weegschaal is niet altijd een duidelijk gegeven, gedragsverandering
is belangrijker om het op de lange termijn vol te houden. Met gedrag veranderen, kom je sneller tot de kern van je probleem. Het gaat om keuzes maken en focussen op je doelen.

Dit is dé enige manier om stappen te zetten naar je einddoel.